2021-07-21
每次经过如心广场都可以见到烟雾弥漫嘅凑凑😍装修十分古色古香 加埋特色嘅烟雾真系好似竹林 今次终于的起心肝去试试!🍲励志锅(台式麻辣锅)💰198🍲暖心锅(胡椒猪肚鸡锅)💰198我地嗌左两个鸳鸯锅底!分别系台式麻辣同埋胡椒猪肚鸡😍台式麻辣入面会有预先卤好嘅鸭血豆腐 鸭血全部厚切 豆腐都好厚一旧 出面层皮超有风味 入面都入晒味😙会有店员行过来拎住个装住鸭血豆腐嘅兜问你要吾要加 我地净系加左一次已经好够🤣胡椒猪肚鸡都好浓味!一开始一定要饮一碗汤领略佢嘅鲜味😆鸡都系比定你自己禄熟 所以全部都超级大旧 而且煮得好入味!猪肚捞极都仲有🥺仲要每块都又长又大旧 好好味!🦑墨鱼仔💰58🦑飞鱼籽墨鱼滑💰68海鲜方面我地嗌左呢两样!墨鱼仔真系超级得意!同埋真系好多旧😍禄熟之后会收缩变身超级细旧 不过因为数量够多真系超满足!店员都会帮手落飞鱼籽墨鱼滑 落完一半我地已经觉得超足够 可见佢份量劲大!可能加左飞鱼籽所以整体会偏咸 但系都觉得味道超赞 好弹牙👍🏻🥩美国特选级牛板腱💰118🥓毛肚💰68肉方面我地就嗌左呢两款!牛肉底有好多块大白菜垫得好高🤣唔系话特别出色 毛肚份量都好值得称赞!食完好多都未食到一半🥺最尾要打
🍲励志锅(台式麻辣锅)
💰198
🍲暖心锅(胡椒猪肚鸡锅)
💰198
🥩美国特选级牛板腱
💰118
🥓毛肚
💰68
毛肚份量都好值得称赞!食完好多都未食到一半🥺最尾要打包带走🤣但系味觉上会觉得佢偏鞋 胜在份量多😮💨
🥠魔芋条
💰28
🍄菌菇拼盘
💰88
🥬皇帝菜
💰38
🍠山药
💰38
蔬菜同纤维方面我地嗌左呢四样!魔芋条都真系又粗又长 感觉如果薄D会仲入味!但系白色嘅魔芋条真系超入味又有咬口好推介!🥰
菌菇拼盘超推荐!包含晒金菇 海鲜菇 杏鲍菇 冬菇 木耳等等 唔钟意食菜又可以试试咁多唔同嘅口感😌
皇帝菜系我个人认为最适合打边炉嘅蔬菜!茎部可以煮到好淋 叶都可以索足汤汁!
山药切得好细 好彩冇融晒仲捞得返🤣
🧋珍珠奶绿(大:壶)
💰27
上到来真系吓亲 超大一樽 嗌左少甜都觉得好甜 可能大红袍珍珠奶茶茶味重D会比较好饮!
最后店员送左冰沙同梅子茶冻比我地😋冰沙系乳酪味 好有一种熟悉嘅味道!茶冻就唔甜 好解腻 但系食到中间粒梅子后会觉得偏酸
另外自助个到可以自己调料😚仲有海蜇等两个小菜可以无限攞 西瓜同哈密瓜都系当日水果!
食到最后两个人真系好饱用左$800+ 个人觉得如果唔想食咁饱其实可以嗌少D 因为汤底都真系好多配料😛同埋环境真系好舒服好清幽 但系灯光如果可以自己调较就好 一开始真系太暗 好彩火锅上左之后先开始反射灯光亮返 唔知系咪设计特点来🤣