餐厅: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
🎀荃湾。必食炸鸡五花肉✨地道韩式料理店🇰🇷🎀🪄店名* #YadlliePlate🔮地址* 荃湾大河道100号海之恋商场2楼2030-2032号舖🔮🗾分店地区🗾 荃湾,旺角💰价钱$814 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵经常都睇到呢一间韩式炸鸡店好多人介绍 今次终于抽到时间去试下😍餐厅由门面开始已经好有韩式风格 而且店员服务态度几好!餐厅空间好宽敞 而且设计好时尚 卡位位置设计左大落地窗可以望到出面绿植环境 感觉好休闲舒适 而且台面设计好宽敞 就算叫左好多野食都唔怕😎🍽️食物质素🍽️餐厅菜式系以当地韩国食材黎烹调 所有食材都好新鲜 食物选择丰富 而且都好地道 好似置身于韩国当地😍除左有各式各样既炸鸡之外 仲有五花肉,部队锅,辣炒芝士肉类,紫菜包饭等 价钱都好优惠 如果午市黎更会提供午市套餐 十分划算😉而且饮品都好多选择 有提供果茶,沙冰及酒类 好岩同朋友聚会😆👀评分💖💖💖💖💖🪄半半炸鸡$208由于每款味道都好吸引 于是我地拣左两款各半 分别系蜜味乳酪粉&首尔酱油味道 两款都各有特色 蜜味呢款就酸酸甜甜几开胃 外皮撒上乳酪粉 而家酱油味呢款就系烤鸡 味道十分不错 佢地呢两
🎀荃湾。必食炸鸡五花肉✨地道韩式料理店🇰🇷🎀

🪄店名* #YadlliePlate
🗾分店地区🗾 荃湾,旺角
💰价钱$814 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵

🍽️食物质素🍽️

🪄半半炸鸡$208
由于每款味道都好吸引 于是我地拣左两款各半 分别系蜜味乳酪粉&首尔酱油味道 两款都各有特色 蜜味呢款就酸酸甜甜几开胃 外皮撒上乳酪粉 而家酱油味呢款就系烤鸡 味道十分不错 佢地呢两款外皮都系够薄 肉质滑嫩多汁 完全唔会整得过干😗餐厅系用韩国空运到港既鸡件 以手工炸鸡方式 配上酱汁韩国济州岛栽培既新鲜蔬菜及天然材料调配 再用压力油炸锅炸至外脆内嫩 所以十分高质😍
🪄白切五花腩$288
之后我地叫左一份五花腩 会用炉烧住保持温暖 卖相超吸引😍而且仲可以免费追加生菜一份 五花肉劲大旧劲厚身 食落好有满足感 肉经过处理之后 令腩肉部分都完全唔觉得有肥腻感!反而食落十分爽脆 我中意点埋佢地调配既酱汁 劲香身啊😍

🪄芝士蟹籽蛋卷$128
推介大家可以试下呢款小食😆蛋卷质感好厚身 芝士更会拉丝 蛋卷内包住爆多蟹籽 食落去索索声 好有口感😉蛋味亦都够浓 超正啊😍

🪄饮品-香芋沙冰$68 & 蓝橙荔枝梳打$47
饮品除左卖相好靓之外 味道都十分出色 两杯甜度都系刚好 香芋沙冰上面仲有一层cream 沙冰劲消暑😍而另一杯调色好靓 荔枝味梳打味道不错🤗

(5个💖为最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️