2021-10-01
今日又系行山日,同屋企人系山上面辘落嚟,饿狼咁款。虽则荃湾出名好嘢食多,但系要迁就到晒咁多个人真系好困难,谂黎谂去最后都系决定食呢一间首先佢啲嘢真系唔贵,可以话物超所值,不过平嘢总系唔会永远系好嘢,隔离枱真系好鬼嘈唔讲唔开心嘢,讲吓嘢食啦我哋嗌左五份小菜前菜就有椒盐粟米,佢啲椒盐咸得来又够香但系又唔会令到我好颈渴,啲粟米全部都脆卜卜,我个姪仔食到好开心😚妈咪话想食水煮鱼,一上枱仲系滚紧,水煮鱼辣香味真系令人垂涎三尺,佢啲鱼非常之爽口弹牙,唔会太老亦都唔会有腥臭味;而我就叫咗我最钟意嘅枝竹鱼云煲,一上枱非常之热,啲鱼又大大件非常抵食,顺带一提我觉得呢碟嘢嘅精华一定系蒜头除咗呢啲嘢之外仲带咗咕噜肉、豉椒炒蚬、鱼香茄子煲,呢三样都系我合格水平,唔特别讲啦!今次呢一餐为翻起每个人都唔使$110,一个字抵食!
唔讲唔开心嘢,讲吓嘢食啦
我哋嗌左五份小菜
今次呢一餐为翻起每个人都唔使$110,一个字抵食!