2024-12-06
终于有时间同星月⭐️🌙两个坐低食一餐,午餐已经好开心了。荃湾海之恋有间 #韩式炸鸡 🍗 Yadllie Plate @yadllie_plate #yadllieplatehk #荃湾美食 💥惊喜二重奏二重奏入面包括一件大大件既肉眼扒同四件炸鸡,一次过满足两种味道👅。肉眼扒系厨房整到两成熟,自己就用热石决定食几熟,食落仲保持到肉嫩多汁而炸鸡炸到外皮金黄香脆,入口仲系好juicy鲜嫩多汁💥酱猪碲猪碲肥瘦适中,唔会太肥腻,浓厚酱油味够哂入味,猪皮烟靭,肉质唔会鞋口,沾上酱料就会有另一番风味。💥八爪鱼煎饼煎饼做得好香脆,食落香口,满满青蒽香配搭弹牙八爪鱼🐙,沾少少鱼露,滋味更上一层楼💥芝士蟹籽蛋卷金黄色蛋卷内里包住满满蟹籽,入口先有浓浓蛋香,接住就系蟹籽卜卜卜咁爆开,鸡蛋的香甜配上蟹籽的咸鲜,仲有拉丝芝士🧀,超级邪恶💥香芋沙冰香芋味好香,即时想起香芋味脆皮乐🤣,好清爽。💥海盐焦糖沙冰🧊沙冰入口绵密,淡淡甜味夹杂微微海盐的咸味,感觉好清爽,一啖透心凉。打咭📸必点 💥芒果雪冰新鲜芒果🥭粒粒布满雪冰边,顶层仲有一球雪糕,好吸睛,打咭呃like 👍🏻,雪冰食入口好似食开既绵绵冰,入口即溶,芒果🥭香甜,
#yadllieplatehk #荃湾美食
💥惊喜二重奏
而炸鸡炸到外皮金黄香脆,入口仲系好juicy鲜嫩多汁
惊喜二重奏
八爪鱼煎饼
💥芝士蟹籽蛋卷
芝士蟹籽蛋卷
💥香芋沙冰
香芋味好香,即时想起香芋味脆皮乐🤣,好清爽。
💥海盐焦糖沙冰🧊
沙冰
打咭📸必点 💥芒果雪冰
新鲜芒果🥭粒粒布满雪冰边,顶层仲有一球雪糕,好吸睛,打咭呃like 👍🏻,雪冰食入口好似食开既绵绵冰,入口即溶,芒果🥭香甜,一餐完美作结。
芒果雪冰
芒果雪冰
#YadlliePlate #海之恋美食 #香港美食 #香港韩国菜 #yadllieplate # #yadllieplatehk #荃湾美食 #香港探店 #荃湾探店 #香港必食餐厅