2024-08-22 109 浏览
每次经过荃湾街市街,都被呢条长长人龙吸引了眼球,个个都为左只爆汁生煎包而嚟!今晚有时间,排左阵队就有得食喇!如果一个人想试唔同款,都有套餐提供。坐低左仲发现惊喜,而家做紧无限添加豆浆。真系一坐低就放低两杯,饮到差唔多店员就会主动再添加,好好服务。我试左个 蟹黄生煎包好浓郁,有点蟹黄味,配埋个醋更带起个蟹味。唔系讲笑,真系要小心食,热腾腾又爆汁,唔小心就会喷汁。而个 原味小龙包也不比大品牌逊息,皮都薄肉汁都鲜味,一样都系要小心食,小龙包更有预先准备好嘅醋,很贴心.排骨葱油拌面本身不是太喜欢拌面的, 但呢个面葱油捞得好香,嚟会太干身,有微微的湿润,面身都好滑唔系太油底。仲有专为呢个排骨而点嘅排骨汁,完美.麻酱手撕鸡丝粉皮好大份,唔系小食份量,个粉皮好滑身,又爽,酱汁份量啱啱好。手工豆沙窝饼细细份嘅甜品更显诚意,个边煎到刚刚脆,但又𠮶系㶶,豆沙微甜,高质。
今晚有时间,排左阵队就有得食喇!

如果一个人想试唔同款,都有套餐提供。

坐低左仲发现惊喜,而家做紧无限添加豆浆。

我试左个 蟹黄生煎包
好浓郁,有点蟹黄味,配埋个醋更带起个蟹味。
唔系讲笑,真系要小心食,热腾腾又爆汁,唔小心就会喷汁。

排骨葱油拌面

麻酱手撕鸡丝粉皮
好大份,唔系小食份量,个粉皮好滑身,又爽,酱汁份量啱啱好。

手工豆沙窝饼