2021-11-17 342 浏览
📍 别忘了荃湾有间新开无耐主打台式嘢食嘅餐厅🙆🏻‍♀️小编太耐冇食台湾野 所以上星期就同朋友黎左呢间食🤤餐厅环境布置得几靓 最抢眼就系佢哋嘅樱花树✨职员仲俾咗两张卡俾我哋写完愿望挂上去树上面😜-全日供应一人餐 $48+78 = $126一人餐有一碗还是忘了牛肉汤面$48 (可以另+$18配红烧牛肉 )个面汤底味浓郁 面嘅份量适中 咬落去弹牙再+78 配佢哋嘅招牌九宫格拼盘🤓 九宫格入边有盐酥鸡、花枝丸、甜不辣、醉鸡、卤水蛋、肉松豆腐、肉燥烫青菜、香肠同埋香酥鱿鱼🦑每一样都各有特色😎小编就最钟意食香酥鱿鱼同埋香肠 咬落去外脆内软🤍套餐中配是日台式饮品一杯 个杯饮品系芒果味我哋叫咗少冰少甜 但系饮落去仲甜咗少少🤭综合水果芋泥窝夫 $78窝夫可以选择朱古力或者原味 小编就拣咗原味😬窝夫设计得几靓 有好多水果做装饰 包括士多啤梨、红火龙果、白火龙果等🤓窝夫就食落去偏薄身 口感冇厚身嘅有咬口 食落去甜甜地 再加上有芋泥同棉花糖食落去整体系甜嘅香蕉巧克力雪花冰 $68上枱𠮶阵有啲吓亲🤭 比我想像中大碗雪花冰嘅配料都几多🤭 有芋圆、台式魔豆、香蕉等个冰底系牛奶味 捞埋一齐食都几好味😋 够晒冻🥶✏︎✏︎✏︎✏︎
📍 别忘了

窝夫可以选择朱古力或者原味 小编就拣咗原味😬
综合水果芋泥窝夫

香蕉巧克力雪花冰 $68
上枱𠮶阵有啲吓亲🤭 比我想像中大碗
雪花冰嘅配料都几多🤭 有芋圆、台式魔豆、香蕉等
个冰底系牛奶味 捞埋一齐食都几好味😋 够晒冻🥶
香蕉巧克力雪花冰

✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
综合食评📝
外观:★ ★ ★ ★ ★