2021-01-08 174 浏览
荃湾熊猫酒店地库有两间黄店,一间拉面一间炸鸡,都系同一个老板,今次试吓炸鸡先!😋 蒲烧鳗鱼饭 $52😋 炸鸡套餐:两件炸鸡+饮品 +$20感觉menu上面鳗鱼饭张图好似丰富啲🤔 实物有6小片鳗鱼,如果无跟炸鸡应该会觉得太多饭。鳗食烧得入味嘅,但好腍身,本身expect皮𠮶个位会有少少烟韧,但就连皮都比较腍。饭上面嘅饭素痴咗喺鳗鱼嘅底度,食多几块之后就觉得啲鳗鱼有啲咸。炸鸡质素又唔错,炸得几脆,入面嘅鸡肉几厚实几有口感,肉质都系嫩滑嘅😝 但略嫌鸡味不足,重少少就好正!本身都少讲杯饮品,因为通常都系咁㗎啦,但呢个冻柠茶真系搞唔掂🙈 首先佢两片柠檬都偏细块,唔系笃到几多嘢出嚟。然后杯冻柠茶基本上系无茶味,已经唔系有无少甜嘅问题,饮落似糖水但其实都唔系甜到漏。感觉呢间餐厅环境有啲似快餐店,堂食用嘅餐具都系即弃,个炸鸡仲要用个纸杯装住,心谂:「点影相呀」😂

😋 蒲烧鳗鱼饭 $52
😋 炸鸡套餐:两件炸鸡+饮品 +$20