招聘中
$16,150-$17,300
月薪
2022-12-29 383 浏览
最近好想食啲香口野,朋友话金子半之助嘅天妇罗好正,知道荃湾广场开左分店,就推介我去试下.....金子半之助系日本曾连续五届获「日本全国金赏」被誉为日本第一天丼。香港店的嘅食具,食材,炸浆,炸油及酱汁均经由日本金子半之助严格审批,有品质保证。呢度嘅天妇罗选用日本制小麦粉及日本新鲜鸡蛋调配而成🥚,口感特别酥脆。炸油选用日本特制高级麻油,食嘅时候散发阵阵麻油香。上菜前,师傅仲会先淋上源自日本嘅秘方酱汁。正宗日本风味!茶饮系原粒黑豆茶,好香豆味我地点左2款招牌天丼🍱江户前天丼集多款海鲜食材,材料非常丰富穴子鱼🐟、海老🍤、小柱鱿鱼天妇罗饼、温泉蛋🥚、海苔、荚豌豆🥘上天丼赤金鲷🐟、海老🍤、小柱鱿鱼天妇罗饼、温泉蛋🥚、海苔、荚豌豆🥣随餐附送味噌汤及渍物大尾穴子(星鳗)长达30公分🐟,肉质细嫩,肥美嫩滑,配搭新鲜嘅车海老🦐,口感弹牙鲜味,仲有我最钟意嘅小柱鱿鱼天妇罗饼,鱿鱼鲜味突出,无雪味。到丼饭一半嘅时候,再将温泉蛋戳破,令半熟蛋浆混合软绵饭粒,真系啖啖都大满足!😋最后食埋海苔、荚豌豆,清新味蕾。另一款赤甘鲷🐟即是马头鱼,肉质绵密黏滑,外层奇脆无比,鱼肉则弹牙有口感。下次再试埋软壳蟹天丼先得!

茶饮系原粒黑豆茶,好香豆味
我地点左2款招牌天丼

🍱江户前天丼
集多款海鲜食材,材料非常丰富
穴子鱼🐟、海老🍤、小柱鱿鱼天妇罗饼、温泉蛋🥚、海苔、荚豌豆
江户前天丼

🥘上天丼
赤金鲷🐟、海老🍤、小柱鱿鱼天妇罗饼、温泉蛋🥚、海苔、荚豌豆
上天丼

🥣随餐附送味噌汤及渍物

大尾穴子(星鳗), 车海老, 赤甘鲷, 小柱鱿鱼天妇罗饼

温泉蛋

下次再试埋软壳蟹天丼先得!
2022-12-22
江户前天丼