2023-05-22
之前去荔枝角香港工业中心食韩国野时见到呢个food court有间素食,啱啱星期六晚就去咗试呢间素食有自选素斋套餐同小菜套餐,我同朋友一人拣咗个小菜套餐,有一个小菜、例汤同红米饭🌟榄菜素叉烧配松露炒蛋卖相十足十真嘅叉烧,味道都好似,蜜糖味同㶶咗嘅焦糖位都同真叉烧冇分别,素叉烧虽然系面筋整,但口感都好似猪肉,而炒蛋炒得好滑,有好多黑松露,食落好香🌟椿酱茄子薯仔豆结舞蓉菇呢碟嘅食材本身都系斋菜,上枱时好滚,好有大排档风味,茄子唔会煮到过淋,充满住椿酱味,而腐皮打咗结唔知点解特别好味,可能因为多咗咬口是日例汤系莲藕汤,但饮落酸酸地,问职员先知原来系加咗蕃茄,令客人更加开胃,都几特别,而个汤冇味精,饮完唔会口渴呢间我应该得闲就会黎食,几健康,又有家常便饭嘅感觉,我几钟意
🌟榄菜素叉烧配松露炒蛋
🌟椿酱茄子薯仔豆结舞蓉菇