2020-07-30
而家都好少出街,屋企啲野都比我地食哂又要去补货,顺面系附近食个饭就番屋企,突然心血来潮想食拉面,就同妹妹去左食拉面香葱拉面拉面上面舖满左大量香葱丝,见到都流哂口水,有香葱清爽嘅口感同辛辣嘅葱味,点缀左成个拉面,拉面系味噌汤底,非常好味,咸度适中,而拉面硬度我就拣左适中,煮得岩岩好,拉面弹牙而且挂汤力强,好食。三文鱼刺身件件都系厚切,口感十足,三文鱼好鲜甜又够肥美,性价比极高!烧多春鱼烧得好香,食落仲唔会好干,唔会烧到过哂火喉,味道十分鲜美!烧鲭鱼盐烧鲭鱼焦香美味,鱼鲜味几重,鱼肉好嫩又无腥味,配饭同茶都一样咁好味。炒鱿鱼须酱汁好入味,新鲜热辣辣炒,镬气十足,鱿鱼须弹牙爽口,我妹妹好钟意食呢个小食。温柔蛋牛舌饭妹妹叫左呢款主食,牛舌份量都几多,食落都几易咬,唔会好韧,加埋温柔蛋配饭,有香浓嘅蛋味同多左一份滑溜嘅口感,不错。食饱饱系时候番屋企~
香葱拉面
三文鱼刺身
件件都系厚切,口感十足,三文鱼好鲜甜又够肥美,性价比极高!
烧多春鱼 烧得好香,食落仲唔会好干,唔会烧到过哂火喉,味道十分鲜美!
烧鲭鱼 盐烧鲭鱼焦香美味,鱼鲜味几重,鱼肉好嫩又无腥味,配饭同茶都一样咁好味。
炒鱿鱼须 酱汁好入味,新鲜热辣辣炒,镬气十足,鱿鱼须弹牙爽口,我妹妹好钟意食呢个小食。
温柔蛋牛舌饭 妹妹叫左呢款主食,牛舌份量都几多,食落都几易咬,唔会好韧,加埋温柔蛋配饭,有香浓嘅蛋味同多左一份滑溜嘅口感,不错。
食饱饱系时候番屋企~