2017-05-14
刚刚感冒完左, 老婆话带我去补身, 佢话铜锣湾有面店d药膳汤底好得, 又知我热爱面食, 带我去食吓, 真抵锡,这间面店装修光猛简洁, 座位亦舒适,两个人叫左两款面餐, 饮品当然试吓豆浆, 不太甜, 亦有豆味, 可以,来到主食, 面𩠌分开, 不会将味道搅乱, 唔错, 我点的口水鸡份量不少, 以60蚊左右价钱在CWB叫抵食, 而且味道OK , 不太辣, 豆豉和蒜蓉味非常香, 鸡肉亦嫩滑不柴, 惹味到流口水,老婆叫的镇江骨, 醋味适中, 酸中带鲜非常开胃, 排骨炆得够, 一咬即化, good ,主角面食:汤底有浓厚中药味, 闻落好香, 饮落又顺喉, 推介不错, 饮完个汤即刻好似精神左, 刀削面咬落烟韧, 面香足, 吸埋d汤好美味,总括:药材汤底非常吸引, 好这味的必爱, 而且价钱亦算抵食, 口水鸡惹味出色
这间面店装修光猛简洁, 座位亦舒适,