2018-06-09
莎莉!真可爱莎莉!熊妹去左旅行无见莎莉一排紧系要返黎就约佢喇!仲就埋莎莉去佢个头食野行街,yeah!熊妹记得上次食一间冰室个中心有好多餐厅,就去个头揾食喇。《味力HK》个名咁抢眼,下午茶餐啲相都几吸引又几岩熊妹同莎莉口味,见餐厅又无咩人,又可以细声讲大声笑,卜锤拣佢喇。环境虽然都系茶餐饮风格,但都几古色古香,装潢有啲中国风。鸡脾沙律冻柠茶少甜就不嬲都系熊妹下午茶精选,$26,价钱几平㖞,一般茶餐厅起码3字头喇。实物同图片的影像系几乎一样㖞,鸡脾中size,什果沙律🥗拌碟,份量绝无偷减,有啲惊喜㖞。鸡脾🍗系炸既,本身腌左都好够味,唔会得雪藏味鞋恰恰,肉质都好嫩,炸的力度刚刚好,有锁住肉汁,系做得几唔错,熊妹就偏好再点茄汁食,觉得咁样好味啲。什果沙律就系罐头什果再捞卡夫沙律酱,典型沙律做法,实无死。莎莉就睇中粒粒西多士配薯条🍟,$24。西多士同薯条份量都几多㖞,西多士无饀既,已经配合左朱古力酱同一旧牛油,粒粒西多都几大旧,但蛋浆无咩蛋咩,熊妹都系认为点蜜糖比较适合,但由于已有朱古力酱,再点蜜糖就太甜噜;加上平时原块面包西多士好食过切粒再炸,因为只有炸四边可以保持内里软熟,粒粒西多士面积缩小
熊妹记得上次食一间冰室个中心有好多餐厅,就去个头揾食喇。
环境虽然都系茶餐饮风格,但都几古色古香,装潢有啲中国风。
整体都唔错的,坐得算舒服,无咩人吹水大大声,茶餐厅价钱,正常茶餐厅服务。最后莎莉埋单请我食呀,多谢!