2022-04-05 86 浏览
公众假期入嚟坪洲,系多人到九彩, 1:30pm入到嚟,所有餐厅都已经大排长龙,好彩有带小食入嚟,同小朋友先食啲小食,然后谂住三点到先至再揾间餐厅坐低。以为自己好醒,点知原来3:00都仲系多人到趴街,间间餐厅都大排长龙,有啲仲3:00收舖,连外卖都唔接,真系人都癫。误打误撞排咗呢间队,见到原来推介系菠萝包雪糕,不过我哋今日冇试。我哋叫咗:1)沙嗲牛肉菠萝包 - 菠萝包并唔系平时出边食到好松软嘅菠萝皮,反而系脆卜卜嘅菠萝皮,好有新鲜感,甜菠萝包配上沙嗲牛肉非常好味,入边仲加咗日式姜,非常爽口,成个配搭一绝2)日式炸鸡猪仔包 - 炸鸡即叫即整,热辣辣好好味,亦都系配上日式姜片,非常嘢未,但系猪仔包其实系热狗包3)炸鸡薯条 - 即叫即炸嘅关系,炸鸡同埋薯条都系辣嘴嘅,非常好味😋,不过份量非常之少,炸鸡三小件4)涂胶好立克 - 不过不失,不过唔系好够甜如果入开嚟嘅话都几值得试,所有嘢即叫即整,热辣辣,值得一赞,
4)涂胶好立克 - 不过不失,不过唔系好够甜
沙嗲牛肉菠萝包