今日全日都唔知点解好想食甜野,所以一放工晚餐都唔食,走左去食甜品!甜品食过好多唔同款式,但系玩味甜品就真系第一次食!呢间餐厅除左有甜品也有正餐食的,不过我一心黎食甜品,下次有机会先试下正餐啦!甜品有好多唔同款式,今次拣左菠萝包同埋布甸试下!雪葩菠萝包($68),呢款菠萝包当然同平时面包店食到的好唔同,呢款中间夹有菠萝味的雪葩,名符其实系真.菠萝包,雪葩唔会好甜,有淡淡的菠萝味,还有菠萝肉呢。包中间除了有菠萝雪葩还有吉士,吉士都系唔系好甜,而且都唔会有好漏的感觉!拌碟还有鲜甜的真菠萝肉,好特别呀!发酒甸($68),冇谂过布甸都可以咁浓清酒味,完全食到果阵清酒拿喉的感觉。布甸面有提子同埋云尼拿雪糕,可以中和返果阵甘的感觉。而且上面还有爆炸糖,令到个口感非常丰富特别!下次要再黎试下其他款式的甜品,好似都几得意!
甜品食过好多唔同款式,但系玩味甜品就真系第一次食!
甜品有好多唔同款式,今次拣左菠萝包同埋布甸试下!
雪葩菠萝包

发酒甸

下次要再黎试下其他款式的甜品,好似都几得意!
2019-06-14
发酒甸