2024-05-08 360 浏览
尖沙咀𠮶头好多异国料理,而且都系由当地大厨主理,味道够晒正宗!今次拣咗一间印度餐厅,环境企理干净,有少少西餐厅嘅感觉,坐得几舒服~主打各款印度咖喱、烤饼同小食,仲有低卡轻食套餐,就连减肥嘅朋友仔都可以揾到啱食嘅嘢!-——————————————🍢◖烤鸡肉串◗ $188有两大串烤鸡肉,先用阿拉伯香料腌制鸡肉,夹杂三色甜椒拎去烤。成串烤得干身,出面有少少焦香,肉质唔柴依然多汁,好食!🐟◖咖哩鱼◗ $158咖喱超多鱼肉,加咗洋葱、大蒜、姜同椰奶,煮出嚟嘅鱼肉肉质依然嫩滑,大有浓郁嘅香料味,食落又唔会太辣,同烤饼一齐食真系一流!🥠◖香草茄子泥◗ $78烤茄子泥混合蕃茄香草同香料,整体好香味道清新,可以搽喺伴碟彼得包上面一齐食,好食!🧄◖蒜蓉烤饼◗ $38🧀◖松露芝士烤饼◗ $58去食印度嘢一定主攻佢啲烤饼,两款都好好食!蒜蓉烤饼搽上蒜蓉牛油酱,薄薄地好脆口,仲有粒粒嘅蒜蓉,但唔会太浓味,配埋咖喱食就一流;黑松露烤饼好香,整体味道好浓郁,配上芝士,识落口感偏烟靭,推荐!🌟 Encore指数:9/10
-——————————————
🍢◖烤鸡肉串◗ $188