2020-11-23
2067 浏览
今日约咗朋友去做运动,做运动前梗系要补充体力食返个肥仔餐先啦!😂呢间菲律宾过江龙jollibee喺北角开业以来我已经食过好多次,试过一个礼拜食咗两餐Jollibee😈而佢哋嘅水准一直都keep住,无令人失望。好多朋友食过都觉得好食过老人家唛头嘅炸鸡🍗!入到店内都见到有好多菲律宾人喺入面进餐,可想而知系几受当地人爱戴,可以俾佢哋食返家乡嘅味道。店内装修无乜特别,同一般快餐连锁店差唔多,面积都算大。有个几好嘅地方系店内有条斜路,行动唔方便人士可以上斜路唔洗上楼梯。上完个小楼梯仔行多几步,就会到counter。点完餐等咗几分钟就有得食!❤️ 两件乐脆鸡(辣)+薯条 $45个脆鸡外皮脆到不得了,脆浆唔算厚,同啲肉紧紧相连,唔会皮同肉分离。咬落去够热,有烟出㗎!肉质特别鲜嫩多汁,一咬有肉汁流出嚟,好夸张!😛 鸡嘅辣度亦啱啱好,好惹味,后劲十足。炸鸡餐有配gravy sauce,味道恰道好处,质感较稀唔算咸!好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)❤️ 肉酱意粉+1件乐脆鸡(辣) $40朋友叫咗个肉酱意粉,酱汁味道唔系一般出面食到嘅肉酱味道,带点甜味嘅南洋风味,加上大量芝士配少少肠仔,面条偏淋同长度较短。好食度
❤️ 两件乐脆鸡(辣)+薯条 $45
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)
❤️ 肉酱意粉+1件乐脆鸡(辣) $40
好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)
餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)
整体嚟讲食物质素比老人家唛头好太多喇!!不过提提你菲律宾人建议食炸鸡系配白饭先够正宗!炸鸡味道好啱香港人口味,如果我住附近应该会日日买炸鸡做宵夜🙊