2024-05-08
古典葡式博物馆餐厅 a piece of Portuguese Art in HK 香港少有嘅葡葡牙私房菜,好早之前已经book咗,因为佢哋嘅schedule都几full下。 去到佢哋就好热情咁招待我哋,已经准备好我哋嘅pre order, 真系好细心。 佢哋嘅装修简单得来呈现出葡萄牙嘅辉煌历史,好似去咗一个时光隧道咁。佢哋会带我哋参观佢哋嘅地方同埋讲解一啲葡萄牙嘅历史,好似上左一堂历史课咁😮😮 去到楼下Wine Cellar, 好大浸原木味好好闻! 装修得好靓,好有感觉全部墙都用唔同嘅酒箱木板切 参观完听完历史之后就开始上主菜啦!真系超级期待 其实order咗好多嘢, 喺呢度精选左几样出嚟,因为真系特别出色。