2021-12-29
早排去左葵芳提早食个圣诞大餐😆佢哋二人餐的meun都好抵食,398两位用包左2碗汤餐包、一款前菜、意大利饭及主食!佢哋平时都有2人套餐,我哋趁著圣诞就谂住试下👀🥰意大利牛肝菌忌廉汤及餐包忌廉汤的卖相都非常用心,两碗汤的图案都不同,忌廉汤的味道亦很香浓,非常creamy同饮到有牛肝菌的味道!餐包都好软熟,似系黑糖麦包🥰前菜拣左一口什锦并盘,真系冇拣错😌佢黎到之后会加冻水令到有出烟嘅效果,非常之吸睛!小食每人都有一份,食物都有先后次序食,首先食个煎香嘅带子、再食翻个清爽啲嘅大虾米纸卷、再食就有甜甜嘅烟三文鱼芒果球,最尾先食较浓味的芝士西多士!意粉方面,我哋拣咗阿拉斯加蟹肉,BB带子及蟹籽配鲜蟹膏忌廉汁意大利饭,好特别嘅意大利饭,蟹膏忌廉汁坊间小见,估唔到好爽味又好creamy😌真系食吾停口!另一个主食我哋叫左炭烧美国肯琼香料“巨大厚切”猪肉眼扒配烧菠萝,杂菜沙律&烧汁,个块菠萝好大片🥰真系好融合😆
意大利牛肝菌忌廉汤及餐包
前菜拣左一口什锦并盘,真系冇拣错😌佢黎到之后会加冻水令到有出烟嘅效果,非常之吸睛! 小食每人都有一份,食物都有先后次序食,首先食个煎香嘅带子、再食翻个清爽啲嘅大虾米纸卷、再食就有甜甜嘅烟三文鱼芒果球,最尾先食较浓味的芝士西多士!
意粉方面,我哋拣咗阿拉斯加蟹肉,BB带子及蟹籽配鲜蟹膏忌廉汁意大利饭,好特别嘅意大利饭,蟹膏忌廉汁坊间小见,估唔到好爽味又好creamy😌真系食吾停口! 另一个主食我哋叫左炭烧美国肯琼香料“巨大厚切”猪肉眼扒配烧菠萝,杂菜沙律&烧汁,个块菠萝好大片🥰真系好融合😆