2019-07-04
响屋企只会做到打边炉, 蒸海鲜呢d真系唔够架餐, 附近有家新开的新华苑见$268包埋食饮放题, 落紧大雨都食左先啦...本身已包4个自选海鲜, 另再有贝壳拼盘, 一人半只烧乳鸽~另外仲有一大堆选择既手切和牛肉呀, 猪颈肉呀, 手打牛丸, 虾丸, 梅菜猪肉丸, 同各瓜菜任点任食~我地叫左个南瓜排骨粥底之后先出去混下酱, 再取汽水同一樽樽自家制的竹蔗茅根水, 其实我地唔饮酒啧, 佢仲包大樽装Asahi同嘉士伯, 见隔离枱几个叔叔一坐落已饮3支好开怀~唔驶自己落手做, 有人服务你每样帮你set时候蒸来食, 原来刚刚熟原汁原味蒸的海鲜真的十分好味~ 不论系蚬, 象拔蚌, 鲍鱼, 蛏子定桶蚝, 都系鲜味又甜的, 证明海鲜的质好~另叫了手切和牛够肥美, 手打丸质数也高, 估唔到系个蒸韮菜饺味同皮都好突出我要encore~虫草花蒸鸡都好入味, 蒸真的比"烚"好~ 二百几银任点好仲有人serve好过自己落手落脚整啰~
本身已包4个自选海鲜, 另再有贝壳拼盘, 一人半只烧乳鸽~
虫草花蒸鸡都好入味, 蒸真的比"烚"好~
二百几银任点好仲有人serve好过自己落手落脚整啰~