2019-08-01 73 浏览
心情唔好嘅时候一定要去食甜品!而我一直都好钟意食 Icremeria既雪糕🍦行街经过佢哋推出左呢款薰衣草伯爵茶雪糕($68)🍦💜 一定要试一试!呢个雪糕质地好软滑,淡淡既薰衣草花香配上伯爵茶嘅茶香,估唔到又几match!雪糕面头仲有一块杏仁焦糖脆脆,味道甜甜地口感脆身,成个雪糕冇加入香料同色素,成份比较天然,健康又好食,唔错另外,佢哋亦推出左呢款伯爵茶薰衣草Tea Set ($158) ,成个主题都系薰衣草同伯爵茶组成,可以试多啲嘢! 呢个Set 包括有薰衣草伯爵茶蛋糕、原粒士多啤梨、焦糖脆片配薰衣草伯爵茶雪糕同伯爵茶。蛋糕口感松软,系由伯爵茶整成,夹上比例啱啱好嘅薰衣草忌廉,好食!一口甜品配上一口热茶,消滞解腻,好写意💜