2021-09-30
南丰纱厂一向系文青朝圣地,估唔到都有好多好野食!今日趁假期去南丰纱厂行完街就顺便食埋野。去左一间叫 Labels Cafe + Bar嘅餐厅试下。先来碟柚子醋沙律。有沙律菜同蕃茄仔。落左d油令沙律食起黎冇咁干。加左柚子醋嘅沙律食落酸酸地好开胃。沙律菜好爽脆,够晒新鲜!菠菜芝士意大利云吞云吞入面嘅芝士馅劲香劲浓郁😻芝士迷必嗌!云吞皮薄得黎有口感而且唔易穿。加上茄汁平衡番芝士嘅味道唔会太漏。龙虾汁凤梨虾阔面一上枱已经闻到好香嘅虾味。食食下咬到黑胡椒,添上微辣。除左大大只嘅虾之外,重有一片片蘑菇。虾涨卜卜,虾肉唔会霉,够新鲜,唔会有雪藏味。同朋友各嗌左「姜味梳打配杂果冰」同「热情果伯爵茶配杂果冰」。热情果伯爵茶配杂果冰伯爵茶嘅茶香同热情果嘅果香完美融合~🥰系理想嘅味道👍🏻。最特别系佢将士多啤梨放入冰入面!😍有唔同种类嘅水果,水果份量多。焦糖脆炖蛋超大份!😱同朋友两份食都好饱🙈,下次一定要留肚慢慢叹先得。炖蛋够晒热,蛋又香又滑。焦糖甜脆。云呢拿雪糕够晒大,一啖雪糕一啖炖蛋,冰火交融嘅感觉真系棒棒der!😻整体唔会太甜甜到有漏嘅感觉👍🏻。脆皮榛子朱古力球有块叶片形嘅朱古力放喺朱古力球上。「叶」上
先来碟柚子醋沙律。
菠菜芝士意大利云吞
龙虾汁凤梨虾阔面
热情果伯爵茶配杂果冰
脆皮榛子朱古力球有块叶片形嘅朱古力放喺朱古力球上。「叶」上重有金箔,成件事好grand~😍无论外型同味道都同金莎差唔多。外层脆皮上有nuts。外脆内软。朱古力球中间系榛子酱。整体朱古力味浓。 钟意朱古力嘅朋友必嗌!