2024-12-10
虽然深水埗俾人嘅感觉系旧区,但系其实里面都有好多宝藏餐厅,尤其系因为可能租金比较平,喺餐厅食到嘅嘢性价比都会高好多。今次两个人食咗呢一个二人铁板餐,觉得真系非常物超所值,讲紧每人唔使$600食到劲大碟龙虾,龙虾真系超多肉,特别钟意佢用龙虾膏整嘅酱汁,味道浓郁但系唔会觉得好腻,龙虾味真系好香,唔会过熟,净系呢一道菜已经值回票价。龙虾之外仲要有四款刺身食㖞,讲紧唔系三文鱼㖞,有厚切油甘鱼架,烧鲍鱼我都比好高分,少少酱汁但系又保留返个鲍鱼嘅鲜味,口感爽滑得来唔会太过烟靭。另外葱花牛肉卷同埋鹅肝表现都好好,鹅肝用多士配搭非常经典,材料都系优质嘅。基本上佢嘅套餐同外面食到嘅,无论系份量定系质素都睇齐,座位都坐得舒适,服务亲切,但就真系收紧深水埗嘅价钱,性价比非常之高!