日日出街食饭的打工仔注意啦!久唔久都要对自己好啲,食啲养生健康的lunch☺️汤底叫左碗药膳古早牛肉汤同埋药膳墨鱼春卷配白菜猪肉饺,两款都转为手工面(温馨提示:钟意食粗同有口感的面条的朋友仔一定要加钱转!)。汤底入口劲浓药膳味,红枣枸杞味尤其浓郁。佢地汤底系又十几种药材熬制,有党参、当归等等,整体香甜。较推荐牛肉汤,牛肉比得毫不手软,大大件。食落好淋滑,配面食超有满足感🤩另外都建议配埋佢地自家制的冷泡茶,我试左桂花乌龙。饮落口清清地,好顺滑👍🏽.Taste: 🥰🥰🥰🥰Igable: 📸📸Environment: 🥂🥂🥂.Find more📌📌📌#MafiFoodCentral.#MafiFood #MafiFood香港 #MafiFoodHK #MafiFoodTsuenWan #MafiFood中环 #台湾面#lunch#香港面 #hkfoodie #foodie #foodlover #hkig #香港美食 #美食 #吃货 #相机食先 #打卡热点 #香港打卡 #instafood #foodie #instadaily #instalife马祖台湾养生汤面 #古早味 #药膳米线 #台

Taste: 🥰🥰🥰🥰
Igable: 📸📸
Environment: 🥂🥂🥂
Find more📌📌📌
#MafiFoodCentral
#MafiFood #MafiFood香港 #MafiFoodHK #MafiFoodTsuenWan #MafiFood中环 #台湾面#lunch#香港面 #hkfoodie #foodie #foodlover #hkig #香港美食 #美食 #吃货 #相机食先 #打卡热点 #香港打卡 #instafood #foodie #instadaily #instalife马祖台湾养生汤面 #古早味 #药膳米线 #台湾美食 #虫草花 #马祖 #中环 #中环美食 #养生
2021-02-16
  • 药膳古早牛肉汤手工面