2019-03-09
日本过江龙 成日都见到人地食厚身既班㦸 好吸引咁 岀到铜锣湾 排几耐都要试下Dark chocolate pancake卖相好吸引 厚厚既班㦸配上一大旧cream同草莓 果然即叫即焗热辣辣 班㦸切开好多烟 旧cream仲融紧添🍫班㦸选用瑞士72%特浓朱古力 入口果然香浓朱古力味 唔太甜 配上面头既cream甜度岩岩好 🥞班㦸入口感觉似蛋糕多啲 冇我想像中好似班㦸咁松软 但系就好湿润一啲都唔干 🍓法国草莓甜甜酸酸 解腻唔错Strawberry milk kakigori卖相同样好吸引 采用法国草莓 雾岛牛奶 冰好绵 入口即融 冰草莓份量唔少 每啖都会食到 配上牛奶味既冰 酸酸甜甜 好freshCoffee kakigori选用日本堀口咖啡 虽然睇落去好似有啲淡 但系绵绵既冰入口好浓咖啡味☕️ 中间仲有充满炼奶既冰 中和咖啡既涩食到最底仲有好浓既咖啡刨冰 唔会越食越淡刨冰岀色 班㦸当蛋糕黎食其实都唔错 唔好期待有班㦸好松软既口感
Dark chocolate pancake
Strawberry milk kakigori