2023-05-09 804 浏览
/🍱初遇“史上最难食蛋饼”好运中心最近开咗好多新店舖(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)初遇小食拼盘 $88炸鱼块 地瓜酥 香肠醉鸡卷 卤蛋 盐酥鸡猪大肠 牛肚 鸭血整体不过不失,印象最深系卤蛋同地瓜酥,卤蛋系糖心蛋整得啱啱好,地瓜酥系好似地瓜味芋圆咁烟靭,不过如果转番地瓜条会开心啲🫂✨-古早蜜汁排骨+手工面 $68蜜汁配排骨个人觉得唔太夹,加上佢排骨系切好薄,整体上就唔太好食又无口感,唯一好啲嘅系个炸粉唔算厚。值得一提嘅系佢个手工面几好食,靭靭地的,系好食嘅台湾面!-芋泥肉松蛋饼$4x系我食过最难食亦最失望嘅蛋饼,没有之一。首先饼皮劲厚,系有葱系入面,食落似薄饼蒽油饼𠮶啲咁,然后佢真系好厚好粉。然后,除咗上面两件系有馅之外,下面两件系可以话得10分1都无完全得番块饼。再者,有馅𠮶件其实都唔多馅,芋泥肉松芝士蛋呢???整体食落去净系感觉到个饼皮存在,系个失败嘅蛋饼(🪖系我唔识欣赏呢种蛋饼)-饮品跟餐+$12(?)香芋珍珠奶茶同行人表示珍珠唔靭,系淋身,不过奶茶味就ookk-未试过琴日食今日post😤-♡ May 2023◆◆◈◇◇-#yat2sik3_沙田 #初遇 #观塘美食 #好运中心#hkfoodie#
🍱
初遇
“史上最难食蛋饼”

好运中心最近开咗好多新店舖(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

初遇小食拼盘 $88
炸鱼块 地瓜酥 香肠
醉鸡卷 卤蛋 盐酥鸡
猪大肠 牛肚 鸭血

古早蜜汁排骨+手工面 $68

芋泥肉松蛋饼$4x
(🪖系我唔识欣赏呢种蛋饼)

饮品跟餐+$12(?)

香芋珍珠奶茶
同行人表示珍珠唔靭,系淋身,不过奶茶味就ookk
未试过琴日食今日post😤
♡ May 2023
◆◆◈◇◇
#yat2sik3_沙田 #初遇 #观塘美食 #好运中心#hkfoodie#ktfood#hkig#hkcafe#hkfood#hongkongfood#台湾菜#沙田台湾菜 #蛋饼 #hkfoodblogger
拼盘
2023-05-08