2024-11-13 0 浏览
蚝仔粥呢碗蚝仔粥真系好正!粥煮得啱啱好,滑滑地,米粒唔会烂。蚝仔新鲜,海味十足,搭配个粥好合衬。汤头清淡又鲜,仲有香葱同胡椒粉,味道层次好丰富。蜜汁烧鳝蜜汁烧鳝系我今次用餐嘅亮点!鳝鱼肉质嫩滑,经过蜜汁腌制,外皮微焦,但内里保持住好多汁。蜜汁嘅甜味恰到好处,食一口又一口,根本停唔落来。卤水拼盘(鹅片、墨鱼、猪腩肉)呢道卤水拼盘对于钟意多样口味嘅人真系好啱。鹅片厚薄啱啱好,卤味入味,肉质滑嫩;墨鱼口感弹牙,海味十足,搭卤水嘅香料味,食落好美味;猪腩肉肥瘦相间,油脂香味同卤水嘅香料味融合,真系好好味!拼盘摆得靓,色香味俱全。整体嚟讲,呢间潮州餐厅嘅菜品唔单止保留咗传统风味,仲喺口感同摆盘上做到极致。每道菜都让我感受到潮州料理嘅独特魅力。如果你对潮州菜有兴趣,呢度真系值得一试!
蚝仔粥

蜜汁烧鳝

卤水拼盘(鹅片、墨鱼、猪腩肉)

• 蚝仔粥
  • 蜜汁烧鳝