2012-12-08
食家 Rubsberry 带我同 Chups 黎到 chopsticks kee, 本来见倒条长龙已经想走, 打工仔得一个钟食晏, 冇计啦.. 但我比佢门口个菜澜公仔吸引倒, 所以继续排 点知排到埋去先发觉中晒伏, 原来系个菜澜代言既滤水器广告.. 难道里面有滤水器马介休食? 里面真系逼到 , 但向门口已经落左 order, 所以入到去就坐低左, 环境认真差差差.. Anyway, 我 order 左:包心卷, 腐皮卷, 肥牛, 猪颈肉, 沙爹汁, 唠 米线 包心卷 - 普通到 +01, 鱼肉卷包住左 D mud? 恕我食唔出 腐皮卷 - 热辣辣, 但炸到硬晒肥牛 - 普通水焯, 冇味猪颈肉 - 话麻辣但一D都唔辣, 汁够浓沙爹汁 - 普通, 唔浓唔辣米线 - 好滑又有咬口, 尚可Overall - 仅仅合格. 如果唔系筷子记 (叫做有 D 名), 同埋我阿文既宗旨, 绝对有肥老既危机. 唔好甘急住, 试左 D 港式米线 (yes, 系港式), 甘 D 葡式滤水器向边?滤水器猪扒包就唔见, 好彩仲有个葡式猪扒包同奶油麦多.猪扒包用烘热餐包, 加上薄切猪扒都已经合格有余, 巧妙之处在于
腐皮卷 - 热辣辣, 但炸到硬晒
肥牛 - 普通水焯, 冇味
猪颈肉 - 话麻辣但一D都唔辣, 汁够浓
沙爹汁 - 普通, 唔浓唔辣
米线 - 好滑又有咬口, 尚可
滤水器猪扒包就唔见, 好彩仲有个葡式猪扒包同奶油麦多. 猪扒包用烘热餐包, 加上薄切猪扒都已经合格有余, 巧妙之处在于佢既热狗芥末酱 - 可以同同区 "热狗王" 媲美 奶油麦多甜而不漏, 多士用提子包, 烘出黎香又好咬口, 爆珍 虽然冇滤水器, 但好在仲有葡式猪扒包 and 奶油麦多, D 面真系不食也罢 Detail 位: 孖钟, 可见员工对时间既执著
成餐只用左 $5x, therefore, 文ey for valueness - 9/10