旺角女人街重口味新店 主打螺蛳粉 中午12点开店 今日1215去到已经满座 因为店舖坐位比少 如果要等下轮可能已经要半个钟 今日keep住都有几个人排队 想去既朋友可能要注意啦.⭐️爆炒螺蛳粉$58系一个超重口味既螺蛳粉除左平时螺蛳粉既配料 酸豆 酸笋 木耳 花生仲加左 蛋丝 爆炒 有小小镬气螺蛳汤收汁后 质感似雪菜肉丝米 湿炒既feel😋但味道方面 米线吸收哂 螺蛳汤既汁 相当正🤔虽然好好食 但口味极之重😧咸到hihi 饮成公升水都仲口渴‼️唔太建议大家叫 只适合极重口味人士.⭐️招牌柳州螺蛳粉$48因为食完上面果碟 再试呢碗汤粉比我既感觉系 一碗好重口味既清汤一定要加 配料⭐️招牌炸蛋$8炸蛋好大块 似蚝饼 同响铃嘅混合‼️🔥炸蛋一定要吸完汤汁再食‼️唔吸汁食会好似响铃咁好油⭐️爆汁牛肉丸$8 🤔得2粒 😋不过牛丸 好弹牙⭐️虎皮鸭爪$8 🔥好辣 入味🤔个人唔太钟意外层虎皮口感.⭐️臭豆腐$28🤔食落唔算臭 (比起酸笋佢唔算臭)👍🏻外层好脆 咬开会爆汁 好食.平时螺蛳粉店 门口一定臭到癫今日呢间 门口竟然唔臭🤣正当我怀疑之际 通风位吹出黎既风 相当酸笋🤣.环境方面 座位十分之唔好坐 如果卡位可能好
⭐️爆炒螺蛳粉$58
‼️唔吸汁食会好似响铃咁好油
⭐️爆汁牛肉丸$8 🤔得2粒 😋不过牛丸 好弹牙
⭐️虎皮鸭爪$8 🔥好辣 入味🤔个人唔太钟意外层虎皮口感
⭐️臭豆腐$28
🤔食落唔算臭 (比起酸笋佢唔算臭)
👍🏻外层好脆 咬开会爆汁 好食
中午食完 夜晚件衫都臭 螺蛳粉味
呢间好适合想食螺蛳粉 但比屋企人歧视重味 既人去食
#hkfunfoodrecord穷游香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#螺蛳町 (旺角)
地址:旺角通菜街1M-1T号华发大厦地下F号舖
⭐️评分: