2020-12-12 632 浏览
早排我好姊妹话好耐无食蟹了,说好想食,然后问我食唔食,我话好呀,于是佢就上网睇下边间食蟹既餐厅又多款又低食,跟著上网揾揾下就发现了呢间「海云天」,呢间推出左"蟹之约会"盛宴买一送一,8道菜好正呀,可以试哂蟹做既咁多道菜,满足哂钟意食蟹既人3个愿望~哈哈😄我地1:00来到呢度,侍应带我地去坐窗边位,好野,对住个大大海食野特别开胃佢个价钱系$698/位,第二位免费,哇~咁低,我好姊妹见到即刻上网订位带我去食好西首先最先上菜既系"海云三小碟"正常中式前菜来跟住就系呢个燕窝同蟹肉混合,每一口都啖啖肉既"蟹肉燕窝羹",清润滋补,好正趁热食正边食边叹美景~一流呀望住大海食好西人都心情靓靓大大只肥美蟹拑配浓汤蒸蛋,蛋嫩滑又有鲜蟹肉味,入口即溶感觉,好味一上菜就很芬香扑鼻,芝士加蟹肉,面层脆脆咬落的,内里蟹肉好像和洋葱碎混合一体,香味突出哇,好大只呀,望落又大又多肉,好正,真材实料来,原只上,用个大煲装住上菜~好肥美,呢只蟹够哂入味,蟹壳外层有好浓黑椒味,不过食落又唔会遮盖蟹肉既鲜味,要落手去食呢只大蟹,野味!呢个汤饺材料丰富,汤底清甜,一啖连汁一齐食落肚,正呢个蟹肉伊面不够热,味道不够突出,普通正常

海云三小碟

芝士焗蟹盖
星洲黑胡椒蟹
野味!
蟹肉灌汤饺
呢个汤饺材料丰富,汤底清甜,一啖连汁一齐食落肚,正
鸡油花雕蟹肉伊面
呢个蟹肉伊面不够热,味道不够突出,普通正常,还可接受
蛋白杏仁茶
最后食番个蛋白杏仁茶做甜品,正呀,不会太甜,味道刚刚好,蛋白连杏仁一齐饮又滑又滋润,好好饮
最后完满结束划上句号!
呢餐饭简直好低食,质素到位,环境够大又感觉高级,得闲来食下野放松下都系一个唔错既选择,又可以边食野边睇靓景

呢个价钱每人食到8道菜低啦!
题外话/补充资料: 8道菜,买一送一
芝士焗蟹盖
星洲黑胡椒蟹
蟹肉灌汤饺
蛋白杏仁茶
  • 蟹肉燕窝羹,芝士焗蟹盖
  • 星洲黑胡椒蟹,红梅雪地鲜蟹拑,蟹肉灌汤饺