2021-05-24 41 浏览
今日喺荃湾行街,行咗成日,打开社交平台见到成个社交平台都讲紧生蚝,跟住问吓男朋友想唔想食,佢话好㖞健康得来又好食,咁跟住就打开OpenRice做research啦,发现到呢间成日见到嘅蚝吧,二话不说就直接打去book位,好彩提早去Book位咋,七点左右去到门口已经人山人海,𠮶刻我就知道应该冇拣错,入到去侍应招呼都好好坐低睇咗一阵餐牌之后就决定叫咗两杯啤酒同埋一打生蚝,生蚝都只系$10只,又肥又大,食落口仲劲新,真系好后悔净系叫咗一打生蚝,男朋友,唔使5分钟已经极速食晒!好彩我早有准备叫多咗个沙律!呢个沙律真系要赞下!我紫菜好新鲜而且啲酱都捞得好均匀!我之后再叫咗个最稳阵嘅卡邦尼意粉同埋肉眼扒果然非常之好味仲好友蒜香味添,肉眼扒肉质鲜甜,超级厚,最后仲叫多咗半打生蚝。