2015-04-24
小编今日同妈妈去左乐富一游,谂起想食丼丼屋,就系乐富商场系咁揾。睇晒指示牌周围揾,兜左好耐原来系个极度隐蔽既地方!环境宽敞,冇乜人,但侍应净系挂住做自己野忽略客人。我地嗌左一个蕃茄牛肉乌冬同泡菜豚肉乌冬。蕃茄味好浓,味道唔错。但泡菜豚肉乌冬就失望,睇到餐牌见佢好多泡菜,但黎到得三四旧做装饰,个汤只系普通汤,冇泡菜味,完全失望。然后嗌左个松叶蟹肉沙律,D菜都几fresh, 个汁带少少酸味几醒胃,蟹肉略嫌少左d,但整体个味都几好。再嗌左个盐烧三文鱼扒,唔会好咸,岩岩好,呢个只系普普通通,唔差!最后甜品share左宇治金时新地,好大杯。绿茶酱配云呢拿味雪糕,再有红豆又有粟米片增加口感,系咁多样最满意既野食!