2019-04-14 769 浏览
星期日一早行山上山顶,经过一轮体力消耗,二话不说要坐低抖抖饮杯冰冻可乐。😅😅之后望下隔离左右枱点嘅野食,好多卖相都好靓好吸引...😍好啦,一于食埋个lunch补充下energy💪🏻。呢度装修Modern得来带点英式酒吧的味道,我被面前open kitchen (plating station) 吸引住。靓靓嘅摆碟同𩠌菜就系向前面呢个位准备出来。冰极解渴可乐!一分钟已被K.O.我点了的lunch : 红菜头棃麦羊奶芝士沙律伴有英咀豆酱。沙律调味十分均匀,每一啖都食到意大利香醋同榄油香味,仲有火箭菜提味,捞埋creamy 的英咀豆酱,是味觉大满足。朋友点的shepherd pie , 金黄色的薯蓉向面,好吸引! 青豆是主菜配好的,另仲加点了cream corn ,mix green vegetable 我除了沙律仲加点左 Yorkshire pudding 做side dish 。呢个pudding 好特别,中间有一旧short rib ,加上好厚身嘅gravy ,如果唔系好似我咁大食(肚饿)足以够做一个lunch 。Pudding 中间的short rib 是最令人惊喜的一部分。煮得好淋

冰极解渴可乐!一分钟已被K.O.

Pudding 中间的short rib 是最令人惊喜的一部分。煮得好淋,好有肉味,而个pudding 就好软绵绵,好索汁! 😍 $48 一位 ,超值!不过嫌啲汁唔够多,下次再来要记得要求多汁!

另一朋友点的羊架,有三大件 不过望落比较多肥肉。

餐包是超级厚,超级松软嘅focaccia 。有蕃茄干向入面,好香口。左手边的牛油十分creamy ,比一般牛油多左啲咸香味道,应该系house made 加左特别调味。

最后两款甜品3个人share:

Strawberry Eton mess: 底下嘅churchy 超冻雪糕口感几得意。

Sticky toffee pudding : 传统英式甜品,热辣辣又香浓嘅toffee 同布丁,面头系云呢拿雪糕。个人极力推介💪🏻

2019-04-14