2018-06-17
一有展览都会黎到呢个九龙湾展览中心, 走之前畀佢哋嘅夏日推介poster吸引住,唔使一百蚊就可以食到一个tea set加多杯饮品,梗系要试下啦😯跟餐仲会送一杯焦糖波霸珍珠咖啡,咁得意嘅?系咖啡唔系奶茶🤨试下先唔钟意佢哋嘅tea set, 仲可以试下佢哋既舰艇㗎😗😗平有平食,贵有贵食,任君选择😍😍款式唔算好多,但贵精不贵多嘛😆今次无缘一试,下次嚟一定要试下🤗讲咗咁耐我哋嘅主角终于登场啦,登登登登,就系呢个三层高嘅tea set㗎,,入面总共有八款食物,每款都有两件, 所以记得叫多个朋友嚟一齐share啦。如果大食嘅都可以试下挑战一个人食晒佢哋😛第一层 分别有士多啤梨挞仔同蜜桃沙律。 我最钟意就系佢哋个沙律,的色得黎,又唔会好硬胃,细细份,食落口好方便😋第二层就有佢哋自家制既雪糕同埋士多啤梨忌廉牛角包。佢哋嘅雪糕唔会好甜,酸酸地好开胃, 为呢个夏日倍增凉意🤩到最后一层分别有吞拿鱼墨汁包,焦糖炖蛋,朱古力酥包,肉酥挞。 个吞拿鱼墨汁包真系好大份,而且个包非常之松软,夹埋已经调好味嘅吞拿鱼,好好食呀😍😍焦糖炖蛋表面烧得香脆,个蛋亦都好滑🤩最后佢哋个焦糖波霸珍珠咖啡表面焦糖烧得好香,咖啡味非常之
唔钟意佢哋嘅tea set, 仲可以试下佢哋既舰艇㗎😗😗
平有平食,贵有贵食,任君选择😍😍
最后佢哋个焦糖波霸珍珠咖啡表面焦糖烧得好香,咖啡味非常之浓郁。虽然珍珠偏向硬身少少。但整体嚟讲,都几好饮😃而另一杯青苹果沙冰,苹果味非常之突出,一啲都唔hea㗎😁
而且佢哋晚上会有自助餐tim,真系古你唔到呀🤨🤨