2023-09-02
#乐富美食 街坊之选 @nijuuichidon 2️⃣1️⃣打完风终于可以落街食嘢 我哋嗌咗#牛肉 #寿喜烧 🥘有娃娃菜🥬粟米🌽金菇冬菇🍄蟹棒🦀芝士竹轮🧀️年糕福袋👝连汽水🥤我哋加咗$8转赞歧 #乌冬 🍝同$29加购猪肉🐖好耐冇食过芝士竹轮😭咬入口射晒出嚟😭😭好芝味呀牛肉同猪肉都唔会太瘦同干珍珍 重有鸡蛋配合返个寿喜烧汤 而且唔会太甜🥰#天妇罗 虎虾野菜乌冬🍤呢个比 #边炉 重贵🤑不过感觉健康啲佢嘅乌冬系冻乌冬😍 因为淀粉食物冷藏后会产生抗性淀粉 相对热量同卡路里都会低咗😆天妇罗有2只虎虾🦐2只茄子🍆两只虎虾都好大只 虽然我哋挂住影相 但啲天妇罗冇咁热都依然好食同唔油沥😉感觉上佢啲食物口味都偏健康清淡 成日担心出街食会油腻重口嘅人可以放心啦😌📍 廿一堂乐富联合道198号乐富广场A区1楼1161-1162号舖#香港美食 #香港 #美食 #平民 #hkig #hk #ig #foodie #foodstagram #乐富 #乐富广场 #打边炉 #日本 #日式
街坊之选 @nijuuichidon 2️⃣1️⃣
打完风终于可以落街食嘢 我哋嗌咗