2015-11-30 862 浏览
工作中嘅惊喜,有时系发现新嘅餐厅,痛苦系只有一间餐厅!早午晚都要食一间餐厅!今日早餐去到呢度,见住店员拉开闸开店,问咗有早餐,泊好架车,村屋改建餐厅,地下一层对出放咗枱櫈,之后再用帐篷封顶,唔怕落雨,地方比较简陋!做街坊生意!早餐好简单,叫了个咸牛肉蛋治($22)面包松软,咸牛肉足料,蛋虽然唔多,味道刚刚好!雪菜肉丝煎蛋面:煎蛋比较老,雪菜肉丝本来几好,但⋯好油,成碗面浮住一层油,啲面无丁面咁弹!正常!但太油了!热柠茶:香浓唔涩!茶餐厅水准!午餐又来,叫几样分享!四宝饭:个样唔得!叉烧干身,烧肉皮已经好硬!皮蛋无油!最差系啲饭,又干又硬!啲豉油汁都帮唔到!干炒叉烧河:超级多油,夹起河粉,啲油多到滴落来,河粉本来弹牙,可惜太油,叉烧半肥瘦,唔干,可惜一切太油腻破坏晒!呢间餐厅比我感觉街坊,餐牌都比较随意,不过附近无乜餐厅,早餐时段已经见个女店员不停听电话接午餐订单!女店员态度好啲,落单追食物都有笑容!有个叔叔店员就好恢气,落单讲慢啲都好恶,午餐尾段叫了已经无嘅午餐,好像系我唔啱咁,好恶咁行番埋来通知我!厕所够大几干净!有齐厕纸洗手液!比较惊讶!呢间餐厅可以嘅唔会来!

早餐好简单,叫了个
咸牛肉蛋治
雪菜肉丝煎蛋面
热柠茶
热柠茶:香浓唔涩!茶餐厅水准!
午餐又来,叫几样分享!
四宝饭
干炒叉烧河

厕所够大几干净!有齐厕纸洗手液!比较惊讶!

呢间餐厅可以嘅唔会来!

2015-11-02
热柠茶