2019-01-05 44 浏览
今日下午去左个朋友屋企玩,玩完就落街食晚饭,佢就带左我去呢间「茶记冰室」,话系佢既饭堂😂😂好啦,我心谂食茶餐厅最好,就系入到去总有一样野啱食😆😆!睇咗一轮餐牌,呢度有冰室既食物,又有茶餐厅既碟头饭,亦有大牌档既小菜,多到我都唔知点拣好,朋友就话我第一黎一定要试下呢度既名物,冰镇咕噜肉!👍🏻我想像唔到系咩味,好啦就姑且一试😝😝!跟餐送左碗例汤同埋热饮😍😍朋友就点左个西柠大虾球!一齐分享黎食🤤🤤例汤率先送到,热腾腾份量十足啊!👍🏻👍🏻冰镇咕噜肉黎到,果然有惊喜😍❤‼系脆卜卜架!入面粒肉好大粒,我系人生第一次食到咕噜肉入面真系大大粒肉😂😂大家都应该心里有数,香港地叫咕噜肉通常都系食面粉,入面得细细粒肥肉。今次呢个真系真材实料啊!朋友个西柠大虾球都系粒粒大虾🍤货真价实🤤🤤!西柠好开胃,跟餐仲有碗白饭,非常饱的一餐。留意到呢度装潢都好特别,地板墙身都有设计过,而店员都好有人情味,街坊餐厅得黎又带有特色!价钱亦相宜,唔怪得朋友话系佢既饭堂啦😝😝!

好啦,我心谂食茶餐厅最好,就系入到去总有一样野啱食😆😆!

例汤率先送到,热腾腾份量十足啊!👍🏻👍🏻
2019-01-02