2017-04-24
近来有好多街市都翻新,屯门蝴蝶商场嘅街市都唔例外。由于男朋友住附近,所以星期六去身就谂住去食个Tea。Cafe面积小,大约只可以坐到6—8个人,而且叫外卖嘅人都几多。餐牌有好多选择,有热狗、汉堡、三文治、全日早餐,意粉同焗饭。我见有All Day Breakfast,就快快手拣左至尊全日早餐,而男朋友就比黯然销魂汉堡个名吸引住。黯然销魂汉堡(HK$46)Cafe选用黑芝麻包,所以食时有少少芝麻香;。份量岩岩足够一个人食,而中间有煎蛋同厚厚嘅免治牛肉,牛肉腍身,配上黑椒汁份外野味!但整体有少少腻,如果可以加上蕃茄同菜会更加好。至尊全日早餐(HK$58)送到上黎,真系哗左一声。因为有好野食,而且$58就可以食到一个咁丰富嘅全日早餐有黑松露炒蛋、猪肉猪、多士、薯角、烟肉、沙侓菜同茄汁豆。沙侓菜新鲜,如果可以多少少醋就好喇!而薯角热辣辣,脆卜卜,点芝士酱食,真系好好味黑松露炒蛋系我嘅至爱,但系略为油左少少。叫左2个set,佢会送上2杯热饮,而当日系美式即磨咖啡同茉莉花蜜。即磨咖啡普普通通,同一般嘅无咩分别。反而茉莉花蜜好清甜,饮完有令人心情舒畅嘅感觉。Cafe食物款式多,价钱又经济,唯一真系面
黯然销魂汉堡
至尊全日早餐