2023-12-15 265 浏览
今日我揪埋几个姊妹淘,喺街角𠮶间背包客添墨既小店寻宝。我哋要咗一张火腿鸡蛋芝士猪柳手抓饼嚟试吓。等了唔耐,热辣辣嘅手抓饼就双手递上,边个话小店就冇大惊喜?🤤第一口已经俾煎得啱啱哋嘅饼皮征服。啲皮薄脆得嚟香气四溢,我会形容佢系香过新年嘅鞭炮!猪柳同火腿喺当当声咀嚼下透出咗渣滓清爽,平时惊咸嘅焦虑瞬间烟消云散。鸡蛋捞住啲芝士嘅丝滑,系至润口得黎唔腻嘅完美拍挡,令我忍唔住一嘴接一嘴。😋噉款小店,系我对大城市中小确幸嘅最佳写照。除咗餐点惊喜,店家嘅亲切招呼都系加分点。街角一转,吃进暖笠笠嘅人情味同屋企嘅温暖,瞬间觉得行个几站路都值得。话你知,我个hand carry嘅幸福指数已经爆表,下次估计又要带埋身边嘅朋友仔再来探险啦!🥪🧀👍