2020-03-01
今天放工,专程出旺角和朋友敍旧,因为朋友要去外国生活一排,所以豪豪佢食餐放题farewell饭。依加肺炎咁劲,出街食饭真系揾命搏,朋友专程简左间干净卫生既韩烧餐厅。依间餐厅一至四任食$110分钟$258加一,openrice book位有七折,不错。首先我地入去前要量体温,无发烧先可入去,门口也有handrub比客人使用。店员均有配带口罩,执枱时也会喷清洁剂,确保下一手可以用干净既枱。卫生满分。我地系入面坐了圆枱,坐得松动,和其他枱距离也远,感觉无咁易同其他人感染。几好既安排~我地入坐时,店员送上前菜:泡菜、芽菜同海带。也介绍了自助吧区(自助酱料和自助饮品)自助酱料区有海鲜酱、烧汁等等。自助饮品种类都唔错,有可乐同韩式乐天饮品。餐牌方面就真系丰富,有肉类、海鲜、菜和熟食。好正,不过注意每样每次最多只可叫六件。我好肚饿,所以一到埗叫左一碗粉丝同乌冬食左先。份量都好大,粉丝味道好好,炒得干身,乌冬配上些萝卜同洋葱丝,汤底清,好好食。朋友就帮手叫左其他野食,我地总共叫左三转,叫左啲牛肉如牛扒、五花肉,猪肉如猪颈肉、五花肉等。肉类腌得几好,肉质烧出黎几好。推荐五花肉!海鲜就叫左啲蚝、扇贝等。比
肉类
海鲜就叫左啲蚝、扇贝等。比较烧得耐先熟,不过也好食。推荐带子,比较快熟且好味。
海鲜
蔬菜,我地每款都食左少少。品质唔错。
熟食我地试左粉丝、乌冬、紫菜饭同汤。每样都好食,但注意份量较大,想浅尝既朋友要留意。
小食方面,都好超班,我地试左炸鸡、饺子同鱿鱼,每样都似即炸,几好食。
熟食
临last order也比左甜品纸,我地食得太饱,只吃了一碗西米露。
甜品
总结,此餐厅上菜速度不错,各类野食也无伏,几好吃,卫生也好好,若大家抗疫也想食,绝对可考虑。