2023-05-25 23 浏览
上月同朋友去完隔离aira ,真心食过番寻味,心思思要再黎,不过今次系试埋呢边嘅where…其实where已经18年架啦,系疫情其间先开埋aira 💕上次朋友话佢地嘅调酒师好利害,今日就黎上上佢实力😆😆😆先要赞下个服字好好,一坐低已经好有礼貌咁上花生同menu,仲提我地如果无咩特别想饮,只要讲中意嘅味道。佢地都可以为客人特别调制新口味其实特平时好中意dry嘅野,以前一咁样讲,调酒师实比好苦嘅野我,但where 会再问多少少,又会配合埋天气、气氛帮我地调制最后我地系饮左:1) Yama tini: 概念似 margarita , 但杯边唔落盐,而系wasabi , 我地仲饮到有少少咸味,估系咪在wasabi落左盐,原来唔系,系落左umami 。成件事好似食紧寿司沾是油咁,好特别,但一d都唔怪,好夹好得意2)紫苏味嘅open cocktail 好fresh ,亦有我中意嘅回甘,唔系苦,坚系甘,有少少甜味回流👍👍👍非常优质高质嘅高格调bar
上次朋友话佢地嘅调酒师好利害,今日就黎上上佢实力😆😆😆

最后我地系饮左:

2)紫苏味嘅open cocktail