2016-12-20 605 浏览
行过太子,好钟意行入细街巷仔,因为有好多好野食见到呢间铺名几有中国特色,但望下Menu 同装饰摆设其实系食西式野感觉呢到前身可能系间酒吧或者Cafe,环境宁静,因为唔系大马路附近,其实无乜车经过好想食Pizza,原来款式都几多,拣左香辣肠PizzaPizza 皮比图片更薄更脆,觉得几意外同惊喜香肠的卖相虽然麻麻地,但成个Pizza味道几好,辣辣地Pizza 既芝士仲好多,芝士既厚度可以厚过Pizza 皮, 见过未? 芝士仲几香浓Pasta 款式更多,有10 几款, 我都系食最钟意既卡邦尼烟肉意粉同食开既Carbonara 有少少唔同,呢到系多左只蛋自己捞,呢种食法同其他餐厅唔同,感觉比较正宗食之前先将蛋浆捞匀,忌廉加蛋浆的配合,令意粉更滑更香意粉硬度适中,啖啖意粉之中,亦食到有粒粒芝士粉饮品就叫左Oreo 曲奇沙冰有D 奇怪,整出黎点解唔系Oreo色,唔知系咪落错左Order不过试下饮,反而似好浓既朱古力沙冰,仲几好味,反正自己都饮过,所以照饮,无要求要换食完Pasta,Pizza 好似唔太饱,谂紧仲要加咩好既时候 侍应黎介绍甜品有传统既Waffle (朱古力/草莓),亦有两款新推出既
行过太子,好钟意行入细街巷仔,因为有好多好野食

好想食Pizza,原来款式都几多,拣左香辣肠Pizza
Pizza 皮比图片更薄更脆,觉得几意外同惊喜

香肠的卖相虽然麻麻地,但成个Pizza味道几好,辣辣地
食之前先将蛋浆捞匀,忌廉加蛋浆的配合,令意粉更滑更香

意粉硬度适中,啖啖意粉之中,亦食到有粒粒芝士粉

饮品就叫左Oreo 曲奇沙冰

侍应黎介绍甜品有传统既Waffle (朱古力/草莓),亦有两款新推出既紫薯草莓Waffle & 红豆抹茶雪糕Waffle

她介绍下紫薯草莓Waffle,原来系Waffle中间会夹住紫薯,听落又几特别㖞
但朋友都系想食传统朱古力Waffle多D,都系叫左呢个,预返15分钟黎整

等等下听到焗炉叮一声,已经闻到好香既松饼味
卖相好靓,Waffle 厚,质地结实有蛋香,趁Waffle 仲有D 热加埋朱古力酱同雪糕食,一冷一热的味觉感受,外脆内软,好正!

朱古力雪糕仲超浓

香蕉新鲜,不过有少少未够熟

Waffle 咁厚,仲有4 大块咁多,真系好饱肚