2025-02-15 0 浏览
面档可以话系铜锣湾区其中一间最常帮衬嘅食店,因为近公司味道又唔错,不过食嚟食去都系𠮶几味𩠌,猪红、大肠、萝卜、瑞士鸡翼,今日等位时先发现佢个menu 原来系有捞面同饭嘅,而且张相睇落又唔错㖞,所以决定要试试佢。叫咗个葱油鸡扒捞粗面,比平时叫车仔面系要耐少少,嚟到嘅时候我同同事们都有啲惊讶到,谁又会谂到系车仔面店会用一只银色西餐碟去上一个捞面呢?仲要系比刀叉你食,真系估佢唔到,而且除咗件鸡扒,仲有只几靓仔嘅糖心蛋,成碟面个样真系不得了。味道嘛,面就唔算系爽口,但条条面都有沾到汁,味道系可以,鸡扒就系炸过嘅,外脆里都唔干,加埋个葱油都几夹,而且有一定厚度,所以真系要用刀叉食嘅,仲有两条菜衬托,食埋觉得成件事平衡咗。下次去到底食车仔面定试埋未食过嘅饭类好呢🤔🤔🤔
葱油鸡扒捞粗面

下次去到底食车仔面定试埋未食过嘅饭类好呢🤔🤔🤔