每次带柠茶上堂,都会经过"华花和食屋‘’,门口有个靓靓小庭园🎑,坐系门口打卡好似已经置身日本。餐厅装修都以日式🎎为主,天花挂满和风纸伞,我地坐既位置刚好有太限光🌞照入,真系好舒服,餐厅有拉面,小食炸物,仲有各式各样既甜品,睇相已经流晒口水。🌈浓厚蟹汤拉面汤底蟹味浓郁非常挂汤,不得不赞系块叉烧,轻轻烧过,肥廋适中,真系食到入口即溶既口感,超正。🌈干贝蟹白汤拉面汤底质地较为杰身,会饮到浓郁嘅鲜味,拉面软淋适中,溏心蛋全粒上,叉烧都系无得输。🌈牛肉可乐饼新鲜即炸,外酥内软,仲要劲大块。🌈炸鸡皮饺子邪恶既鸡皮饺子系我大爱,我一个人食晒成碟。🌈Tiramisu 刨冰刨冰入面有高夫饼,白玉,黑糖饼,芝士奶盖,咖啡雪糕,哗,真系好大份,非常足料,所以每食一啖都会食到满满既Tiramisu味道,影相打卡超靓。📍花华和食屋📌屯门良德街8号珀御地下G06号舖👍餐厅依家有会员储分制 ,消费满$100蚊储 1分 ,储满10分下次消费可以减$100。#拉面 #日式餐厅 #日本菜 #屯门 #香港食好嘢 #屯门餐厅 #屯门食好嘢 #屯门必食 #屯门好去处 #屯门美食地图 #餐厅推介#假日好去处 #ilovefoo

🌈浓厚蟹汤拉面

浓厚蟹汤拉面

🌈干贝蟹白汤拉面

干贝蟹白汤拉面

🌈牛肉可乐饼
新鲜即炸,外酥内软,仲要劲大块。

牛肉可乐饼

🌈炸鸡皮饺子
邪恶既鸡皮饺子系我大爱,我一个人食晒成碟。

炸鸡皮饺子

🌈Tiramisu 刨冰

Tiramisu 刨冰

📍花华和食屋
📌屯门良德街8号珀御地下G06号舖

#拉面 #日式餐厅 #日本菜 #屯门 #香港食好嘢 #屯门餐厅 #屯门食好嘢 #屯门必食 #屯门好去处 #屯门美食地图 #餐厅推介#假日好去处 #ilovefood #hkfood #美食推介 #美食日记

#hkkol #blogger #亲子好去处 #kol #亲子日常 #萌娃 #亲子 #全职妈妈 #育儿日记 #宝宝日记 #成长记录 #冻柠茶
2025-01-09
午餐