2021-11-19
手摇店已经遍布全港九新界,确系春夏秋冬嘅最佳饮品,而且够晒多变化,单单系茶都已经可以有唔同嘅口味同埋配搭。 通常手摇茶店都系喺地舖为主,不过今次居然系一个极度人细嘅地方揾到有一间手摇店。🤭🤭🤭相信西九龙中心大家都去过,而且里面都充满咗好多食肆,不过如果喺5楼苹果商场入面发现到手摇店又真系几罕见,一个咁特别嘅位开咗间手摇店都几令人好奇究竟味道系点样呢🤔🤔🤔珍珠奶茶瘾最近又发作所以直接叫杯奶盖珍珠奶茶。 颜色上绝对够晒啡,就同台湾奶茶好唔一样,味道上呢就介乎台湾同港式奶茶嘅中间,系一个几好嘅平衡点。 不过未插饮馆之前就一定要品尝一下上面𠮶层芝士奶盖,少少咸而且有少少甜,清清地嘅感觉实在系神来之笔。 啲珍珠除咗够晒乱之外亦都保持软黏又够晒韧劲,大小而且都算系适中,总括而言三样元素加埋简简单单但又带出同任何一间手摇质素差唔多嘅味道。 行过路过咁多间格仔铺不妨抽下时间来感受一下人细神秘手摇店😈😈😙