2023-10-25
🍴西日式 ☕️Café 🚹1-6人 🔅适合朋友 💕适合情侣 📸打卡 🐻❄️#箍牙妹🈴——————🐻🐻❄️两个再次出动,呢次嚟到少行嘅胜利道附近,发现平日呢边真系比较静,大部分餐厅唔使book位已经可以直接坐底。最后拣左呢间「外型」几靓嘅餐厅。未讲食物,要先赞下呢样:店员主动、有礼,上菜节奏控制得非常好,由汤➡️Starter➡️主菜(一)意粉➡️主菜(二)逐碟上菜,以为去左正式西餐厅,完全唔系平常Café会提供嘅服务,超惊喜可以喺呢度体验到👍🏽👍🏽👍🏽🐻:但佢中间上饮品,唔系西餐厅🍴食开嘅顺序🐻❄️:饮品喺意粉后上,可以俾时间一路饮、一路倾吓偈,亦可以等你休息下,漱漱个口,再食另一碟浓味嘅主菜,我觉得呢个安排好贴心❤️P.S.不过据观察👀店员超劲咁对每枱食客提供左个人化服务🤣所以个个嚟到嘅体验应该唔同~嚟嘅大家可以期待下🤣讲返食物先~优惠二人套餐:1️⃣前菜+1️⃣意粉+1️⃣主菜+2份餐汤+2杯饮品💲338前菜:🍤天妇罗海苔鱿鱼初初炸起有海苔味,配甜酸酱食亦ok🐻❄️:鱿鱼唔硬,箍紧牙都食到架~🍝63c温泉蛋卡邦尼送上枱热辣辣😋可惜汁太水,令意粉好难挂汁,令食嘅时候意粉比较淡。其实个卡邦尼本身煮得唔错、c
📸打卡 🐻❄️#箍牙妹🈴
——————
最后拣左呢间「外型」几靓嘅餐厅。未讲食物,要先赞下呢样:
🐻:但佢中间上饮品,唔系西餐厅🍴食开嘅顺序
讲返食物先~
优惠二人套餐:
1️⃣前菜+1️⃣意粉+1️⃣主菜+2份餐汤+2杯饮品
💲338
天妇罗海苔鱿鱼
前菜:🍤天妇罗海苔鱿鱼
初初炸起有海苔味,配甜酸酱食亦ok
🐻❄️:鱿鱼唔硬,箍紧牙都食到架~
63c温泉蛋卡邦尼
🍝63c温泉蛋卡邦尼
送上枱热辣辣😋可惜汁太水,令意粉好难挂汁,令食嘅时候意粉比较淡。其实个卡邦尼本身煮得唔错、cream得嚟有烟肉味。
🐻:除左汁可以煮杰啲外,如果意粉可以煮腍身啲就更好
🐻❄️:无错,我哋两个都钟意偏腍嘅意粉
慢煮烩牛面颊
🥩慢煮烩牛面颊
牛面颊非!常!腍!🤤用刀轻轻一鎅已经分开两半,似食紧腍版嘅牛尾。薯仔表面烤过但入面好粉😋。
🐻❄️:箍牙妹食得好开心😆
🐻:块牛面颊入口即融咁济🤤
提拉米苏 配 自家制雪糕
额外叫嘅甜品:
提拉米苏 配 自家制雪糕(泰式奶茶)
💲62
非常特别地喺一间西日式Café,食到泰式奶茶味嘅雪糕,但不得不赞👍🏽,雪糕好浓泰茶茶味,加埋饼碎有咬口😋好好食!而Tiramisu就比较平稳~
成餐嘅份量非常适合小鸟胃,但如果特别肚饿,可以再加小食/叫另一个丰富啲嘅二人餐。
冻奶茶
结论:除左意粉外,整体唔错,服务超越期望❤️适合倾偈打卡、情侣拍拖👍🏽
餐汤