2023-08-18
✨很想 · 一起吃冰📍西环第二街128号海升大厦第二座地下A号舖#2tummies_西营盘 #2tummies_刨冰最近,我哋食开嘅刨冰店多咗好人,下下都要排半个钟以上、热到出晒汗先排到🥲所以,今日我哋决定试吓其他刨冰店,发掘多啲夏日消暑好去处😋🍽️招牌牛奶冰(二人套餐) $108 +$20 D24榴梿蓉尼度嘅堂食,设最低消费:每人一份甜品/饮品。所以我哋叫咗个二人套餐🙆🏻♂️套餐同单独叫,分别在于多咗芋圆同珍珠。自问大食又食得快嘅你哋,可以考虑叫两款非餐刨冰,试吓唔同味😝牛奶冰非常蓬松,质感同Shari Shari嘅好相似🥰牛奶味好香好浓郁,食到底都依然好有味👍🏻芝士奶盖好绵密,有奶香又有芝士嘅咸味,完全俘虏咗小肚腩🙈💕刨冰底部系仙草同红豆,加埋芋圆、珍珠,刨冰溶咗可以配埋一齐食😋D24榴梿系雪到硬晒咁呈上,食落质感有啲沙沙地,方便加埋刨冰一齐食☺️虽然我哋都ok榴梿,但佢嘅味道真系太霸道了,会抢晒牛奶嘅味😣下次会想试吓其他配料😋味道😋 8/10性价比💰 6.5/10环境🔎 7.5/10服务🫶🏻 7/10打卡指数📸 8/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推荐指数🥰 7/10#hkfoodie #hkf
📍西环第二街128号海升大厦第二座地下A号舖
#2tummies_西营盘 #2tummies_刨冰
味道😋 8/10
性价比💰 6.5/10
环境🔎 7.5/10
服务🫶🏻 7/10
打卡指数📸 8/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推荐指数🥰 7/10
#hkfoodie #hkfood #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodporn #hkfoodieblogger #hkfoodies #hkfoodshare #hkfoodig #hkfoodielife #hkfoodbloggers #香港美食 #西营盘美食 #刨冰