不籽是咖啡 📍西环西营盘忠正街8号艺里坊地下1号舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━开咗油麻地店嘅时候就已经留意到呢间餐厅嘅龙虾汤乌冬 终于有机会同朋友嚟试吓 不过去咗西营盘店🙈 出地铁站就系 好方便🤩我地平日夜晚去到 餐厅都几乎满座㗎 ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍜 龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬 $128▶︎ 木碗装住稻庭乌冬 面头有三只大虾 蟹肉 牛油果 沙律菜 紫菜等 龙虾汤另上▶︎ 龙虾汤仲系热嘅 质地偏稀 有龙虾鲜味 分量够食晒乌冬🫶🏻▶︎ 汤另上所以乌冬摆咗一阵都尚算弹牙 而其他配料正常发挥~ 钟意佢嘅虾好大只同爽口 牛油果都熟度适中👍🏻好味指数:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍝 干炒大虾蒜香意粉 $118▶︎ 蒜香意粉 同样有三只大虾 蘑菇同洋葱 ▶︎ 意粉食得出蒜香 而且唔会太过油腻 不过都建议两人share~▶︎ 口感系我钟意嘅 少许al dente 但唔会过硬or过软😌好味指数:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━☕ 桂花Latte $50▶︎ 拉花好靓 仲会有桂花点
不籽是咖啡

🍹 野莓梳打 $50
▶︎ 朋友嗌嘅梳打 酸酸甜甜几唔错🫶🏻
好味指数:●●●●◐

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到访日期: 3月头 (夜晚)
快乐指数😋: ⑦⓪/①⓪⓪
性价比: 🌕🌕🌕🌑🌑