餐厅: Verde MAR
资讯:

放工想试吓新意思,于是就去咗呢间墨西哥风味嘅餐厅。嚟到呢度当然系食牛油果主题嘅菜式!背景有好多慢活树懒做主题,餐厅空间感十足,仲有一个仙人掌花园。适合钟意写意生活嘅人喺呢度轻松一下。🌵🌵🌵🦥 餐牌有以牛油果做主题嘅菜式,我哋决定拣啲牛油果菜式,再要一个肉类主菜。小食:超级牛油果玉米片Starter: Super Nachos $159我哋完全低估咗呢个小食嘅份量。真系大大份,有好多牛油果酱🥑,仲有好多蕃茄、烟肉🥓同埋芝士。牛油果系列:牛油果薯条🍟🥑 $79AVOCADO FRIES呢个牛油果薯条,真系用原只牛油果,切成一条条之后掉入去炸嘅!🔥我哋不约而同都想食呢个厨师推介🧑‍🍳!主菜:超嫩入口即溶慢煮牛面肉 $189Main: MELT-IN-YOUR-MOUTH SLOW COOKED BEEF CHEEK BARBACOA 🥩🌮慢煮嘅牛面肉,肉质鲜嫩入口即溶。食嘅时候可以先将切碎咗嘅洋葱、香草淋系牛面肉上面,再滴少少🤏柠檬汁🍋🍸。甜品:牛油果雪糕 $88DESSERT:Avocado Ice cream 🍨 🥑特别一定要快啲食,睇落去系牛油果嘅卖相,但系入口有一种牛奶混合牛油果酱,

小食:超级牛油果玉米片
Starter: Super Nachos $159
Super Nachos

牛油果系列:牛油果薯条🍟🥑 $79
AVOCADO FRIES

我哋不约而同都想食呢个厨师推介🧑‍🍳!

主菜:超嫩入口即溶慢煮牛面肉 $189

甜品:牛油果雪糕 $88
DESSERT:Avocado Ice cream 🍨 🥑
Avocado Ice cream

特别一定要快啲食,睇落去系牛油果嘅卖相,但系入口有一种牛奶混合牛油果酱,介乎喺冰沙同埋介乎系冰沙同埋介乎系冰沙同埋雪芭嘅滋味。细细件份量啱啱好。

虽然每一份食物,一开始以为细细份细细份咁样上,点知原来都几饱肚。都几大满足。

Super Nachos
Avocado Ice cream
  • Avocado Ice-cream
  • Avocado Fries
  • Slow Cooked Beef Cheek Barbacoa