2023-06-02
🧡🤍💛鮨想食熟成🥢唔建议大家去,因为一去冇回头!🥹屋企人最近迷上厨师发办,我间唔中都会黐下餐食下Omakase🥰今次依间真系不得了🥲乜都系熟成,直头系将鱼生玩到岀神入化😂去到尾声,依然沉醉紧🥹直到今日,都仲系陶醉紧…❣️熟成鮨•厨师发办❣️ $2000/位每日嘅菜单都唔同,每道菜都会有师傅讲解,唔清楚嘅都可以问返店员😆大家都好友善!味道都好掂!❤️前菜❤️静冈糖蕃茄🍅-甜甜蕃茄为厨师发板揭开序幕长崎小长井真牡蛎🦪-即开即食,鲜甜嫩滑慢煮北海道虾夷鲍👑-慢煮鲍鱼口感软腍多汁💛茶碗蒸💛茶碗蒸味道鲜美,蛋香加上爱知芝海老、小肌白子、骏河湾桜海老、新潟舞茸而成,滑溜又有海鲜甜味!🤎渍物🤎牛蒡、大蒜、米糠渍 渍物产生酸味又开胃,恭后熟成主角❤️🔥🧡寿司🧡熟成嘅鱼生比平时食嘅鱼生味道更突岀,鲜味同鱼肉香会放大咗,师傅并无刻意添加其他调味,反而令食客细尝熟成鮨嘅原汁原味!熟成18日长崎𫚕鱼-肉质鲜甜,入口有弹性熟成4日北海道沙甸-鲜美爽甜,肉质结实北海道北寄贝-清甜爽嫩,弹滑易入口熟成1个月宫城塩釜中吞拿鱼腩-肉感实在,带油脂香熟成1个月宫城塩釜大吞拿鱼腩-油脂丰富,入口即化北海道赤海胆、北海道雪昆布-赤海
鮨想食熟成🥢
❣️熟成鮨•厨师发办❣️ $2000/位
$2000
❤️前菜❤️
静冈糖蕃茄🍅-甜甜蕃茄为厨师发板揭开序幕
长崎小长井真牡蛎🦪-即开即食,鲜甜嫩滑
慢煮北海道虾夷鲍👑-慢煮鲍鱼口感软腍多汁
💛茶碗蒸💛
🤎渍物🤎
牛蒡、大蒜、米糠渍 渍物产生酸味又开胃,恭后熟成主角❤️🔥
🧡寿司🧡
熟成18日长崎𫚕鱼-肉质鲜甜,入口有弹性
熟成4日北海道沙甸-鲜美爽甜,肉质结实
北海道北寄贝-清甜爽嫩,弹滑易入口
熟成1个月宫城塩釜中吞拿鱼腩-肉感实在,带油脂香
熟成1个月宫城塩釜大吞拿鱼腩-油脂丰富,入口即化
北海道赤海胆、北海道雪昆布-赤海胆味道浓郁甜美,雪昆布提鲜
北海道青柳-鲜甜爽嫩,口感滑溜
熟成4日熊本小肌-肉感结实,入口鲜嫩
备长炭烧一夜干白口鱼-炭烧一夜干肉质紧实嫩口,白口鱼油脂香浓,挤上柠檬汁解腻提鲜
北海道毛蟹-蟹肉鲜甜,蟹膏浓厚,每一啖都系多重满足
🤍汤品🤍
特浓鱼汤-鱼汤用咗刚才食过嘅鱼类嘅鱼骨熬制,鲜甜极浓郁,做到首尾呼应嘅感觉!
🩷甜品🩷
北海道十胜红豆蕨饼-烟烟韧韧嘅蕨饼,有谁不爱?就用甜甜蜜蜜嘅红豆蕨饼画上完美句号🫶🏻
餐厅隐世于中西区,净系睇门面都唔会估到内有干坤,如果唔系屋企人带路 真系唔会知原来Omakase都有全熟成品项,实在大开眼界!BTW记得save post,方便向店员查询有关Omakase啦❣️
📍熟成鮨结縁
📍西环香港西营盘西边街38号明德山地下B舖