2022-11-27
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—📍坤记煲仔小菜地址: 西环西营盘皇后大道西263号和益大厦地下1号舖营业时间:星期一至六11:00-14:30,18:00-22:30星期日 18:00-22:30 踏入秋冬季🥶🌬️大家除左谂起围炉取暖打边炉🍲之外,又会谂起啲咩呢?小编就谂起食煲仔饭喇🤤由细到大都同哥哥争饭焦食既我 大个左终于可以一个人食晒成煲饭焦喇🤣🤣🤣哈哈哈🔸自选煲仔饭 - 润肠白鳝🐟🐠田鸡煲仔饭秋风起食腊味😆食煲仔饭,就梗系唔少得腊肠或者润肠呢个主角啦😝钟意拣晒自己钟意食嘅嘢黎食嘅小编,自选煲仔饭就啱晒我🤣冒着香喷喷嘅烟嘅煲仔饭上枱之后 ,淋上食煲仔饭必备嘅豉油 (因为要有㶶㶶的饭焦),等几分钟之后开盖就开吃喇😍润肠酒味好重,腊味嘅油份渗晒落去啲饭粒到,超好味,精华所在👍🏼肥死都抵😂田鸡肉质滑嫩,白鳝都够滑,成个饭都好正,重点系,啲饭焦系原块起架🤣🤣🤣爽死小编我😋😋😋推介指数 ⭐⭐⭐⭐️⭐️食物质素😋😋😋😋😋🔸姜葱蚝煲🦪除左专程入黎食煲仔饭之外,听闻佢啲小菜都好出色,今次我地就嗌左个姜葱蚝煲,啲蚝好入味,肉质都唔错,少弹牙唔会霉,最欣赏佢好多葱 哈哈 因为我系葱怪🤣😂🤣😂推
📍坤记煲仔小菜
食物质素😋😋😋😋😋
🔸姜葱蚝煲🦪
推介指数⭐⭐⭐⭐⭐️
食物质素😋😋😋😋😋
好多人都话去坤记必试既系椒盐鲜鱿,不过小编唔太食炸野,所以呢个items就交俾大家喇😆🧸
_._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._
整体 :
服务态度:👍🏼👍🏼👍🏼
环境分数 ⭐⭐⭐
CP值 🤍🤍🤍🤍
#foodie #food #Eat #Chill #yummy #delicious #couple #holiday #restaurant #holidaymode #HongKong #西环 #中菜 #饮饮食食 #香港好去处 #港岛区 #坤记煲仔小菜 #坤记 #煲仔饭 #香港 #饭焦 #白鳝 #田鸡 #腊肠润肠 #冬天要食煲仔饭 #姜葱蚝煲